دندانپزشکی مادران باردار


دکتر سعیده شادلو - دکتر مجید قریشی -دندانپزشکی مادران باردار

دندانپزشکی به تنهایی استرس زیادی دارد ،برای مادران باردار این استرس چند برابر میشود. ما با دقت بهترین روش درمان را برای این گروه انجام میدهیم تا هم درمان خوبی انجام گیرد و هم آسیبی به آنها وارد نشود.


  • دندانپزشکی و بارداری

امروزه اکثر زوجین از قبل تصمیم به بارداری میگیرند . قاعدتا  مشاوره های درمانی لازم را قبل از بارداری انجام میدهند، تا هم مادر و هم جنین این دوره مهم را به سلامت بگذرانند. یکی از مشاوره های لازم قبل از این دوران یک معاینه دقیق دندانپزشکی می باشد.لطفا دندانپزشک خود  را در جریان تصمیم خود بگذارید تا یک معاینه خوب و کامل همراه با تجویز رادیوگرافی های کامل برایتان انجام دهد.و تمام اقدامات درمانی لازم را انجام دهد و توضیحات مراقبتی و بهداشتی را برایتان انجام دهد تا در این دوران مهم  دغدغه دندانی نداشته باشید.

  • چه خدمات دندانپزشکی را در دوران بارداری می توان انجام داد؟
ترجیح ما این است که در این دوران خدمات ساده مثل ترمیم پوسیدگیها و جرمگیری را انجام دهیم و انجام درمانهای پیچیده را بعد از  دوران بارداری انجام دهیم .اما این را باید بدانیم هنگامی که مادر دچار درد دندان شده یا عفونتی در لثه دارد ناچار به انجام درمانهای لازم هستیم .چون این درد و عفونت حتما عوارض بدتری را برای شما و جنین به ارمغان می اورد .البته با پیشرفت های که در تکنولوژی دندانپزشکی صورت گرفته میتوان خدمات لازم اورژانسی را به مادر داد .حتی در صورت نیاز و صلاحدید پزشک میتوان رادیوگرافی های لازم را نیز انجام داد (با کمک محافظ های سربی که به صورت تن پوش هستند بدون اینکه ضرری را متوجه مادر یا جنین بکنیم).بنابراین توصیه میکنیم حتما اگر مشکلی در دندانهایتان در دوران بارداری بوجود آمد برای درمان به دندانپزشک مراجعه کنید و منتظر نشوید تا درمان را بعد از زایمان انجام دهید.احتمال ایجاد دردهای شدید در انتهای دوران بارداری دور از انتظار نیست که درمان آن مشکل تر میشود.

  •  چگونگی رعایت بهداشت دهان ودندان در دوره بارداری؟

نکته بسیار مهم در این دوران رعایت بهداشت خوب و دقیق شما مادران است. روش درست مسواک زدن وروش استفاده از نخ دندان را حتما از دندانپزشک خود بپرسید.در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی مادر، لثه ها به شدت حساس میشود و گاهی اوقات دچار خونریزی میگردد و متورم می شود. شما با رعایت بهداشت خوب میتوانید این عوارض را به حداقل رسانده یا ازبین ببرید.البته گاها مادران اظهار میکنند قادر به تحمل بو و طعم خمیر دندان نیستند و دچار تهوع و استفراغ میشوند.توصیه ما این است که از خمیر دندان بدون بو استفاده کنید یا حتی بدون خمیردندان مسواک کنید و هرگز مسواک را کنار نگذارید که عوارض آن بدتر است.استفاده از دهانشویه ها هم در این دوران توصیه نمیشود بهتر است از دهانشویه آب و نمک هم به خاطر عوارض آن استفاده نکنید.

  • ارتباط پوسیدگی دندان با بارداری؟
بعضی از بانوان معتقدند افزایش میزان پوسیدگی دندانهایشان در دوره بارداری به این علت است که کلسیم بدن جنین از دندانهای ایشان تامین میشود .این تصور کاملا غلط است ،کمبود کلسیم بدن جنین  از استخوانهای  بدن شما تامین میشود نه از دندانها  شما.
  • دلیل افزایش پوسیدگی دندانها در دوران بارداری چیست؟
البته ما موافقیم که میزان پوسیدگی دندان در دوران بارداری بیشتر میشود اما دلایل ان عبارتند از:
۱) تغییرات هورمونی که در دوران بارداری در بعضی از مادران باعث خشکی دهان میشود. این خشکی دهان با تغییر ترکیب (فلور) میکروبی دهان  باعث افزایش میزان پوسیدگی  دندان ها میشود. اگر شما نیز اینگونه هستید  در این دوران مایعات بیشتری میل کنید تا دهانتان کمتر خشک شود. 
 ۲)تغییراتی که در رژیم غذایی ایجاد میشود، بعضی از مادران برای کم کردن عوارض بارداری شروع به ریزه خواری یا استفاده از غذاهای شیرین میکنندکه این حالت نیز میزان پوسیدگی را زیاد میکند.اگر شما جزء این دسته هستید تعداد دفعات مسواک زدن و نخ دندان تان را بیشتر کنید.
۳)بعضی از مادران هم دچار استفراغ متعدد میشوند این افراد با بالا اوردن اسید معده باعث اسیب به دندانها و  پوسیدگی آن ها میشود.اگر شما هم اینگونه بودید بلافاصله بعد از استفراغ دهانتان با اب بشویید.

امیدواریم توضیحات این مقاله برای سوالات شما مفید  باشد‌.
  • در صورتی که پرسش دیگری دارید اینجا از دندانپزشکان این صفحه بپرسید.
  • برای پیشگیری از مشکلات دندانی کودکان اینجا را مطالعه کنید.

آدرس مطب ما


پرسش و پاسخ

شما میتوانید سوالات خود را پیرامون دهان و دندان از طریق صفحه پرسش و پاسخ مطرح نمایید . تا در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ داده شود

هم اکنون سوال دارم!